tisdag 2 juni 2009

Hälsokost från Ishavet

Har börjat ge hästarna isländska havsalger i maten, det ska ju visst vara så otroooligt nyttigt. Algerna är torkade, grovmalda och har en fin mörkgrön färg. När man öppnar alg-hinken så luktar det som att räkbåten kommer in till hamnen ungefär, så jag var skeptisk till att hästarna skulle äta det. Men de har gladeligen slafsat i sig sin dagliga alg-gröt med frisk aptit! Blir intressant att se om det blir någon märkbar effekt. Mina hästar är ju friska och pigga, peppar peppar, men lite glansigare päls kan ju aldrig skada! Sen är det bra med ett starkt immunförsvar såhär inför knottsäsongen. Alger innehåller alla kända vitaminer, mineraler, aminosyror och omega 3, och ska stärka immunförsvaret något kopiöst. Människor mår också jättebra av alger. Jag känner en som äter alger, och hon har den klaaaaraste hy och glänsande hår som växer supersnabbt!

Upptäckte förresten en ekonomisk detalj när det gäller alger. Är man snål/smart/ekonomiskt lagd köper man "hästhinken" på 9 kg för 394 kr istället för "människoburkarna" som kostar mångdubbelt så mycket, men har samma innehåll! Man kan ju dela med några andra algätare så blir det ju genast superbilligt istället för ganska dyrt...

2 kommentarer:

  1. Jag är på! Var hittar man dem?

    SvaraRadera
  2. Ja tusan jg vill okså ha en hästhink.. fast 9 kg är lite väl mycket. Sen i höst är det ju bara att plocka i havet ;) om man äter knöltång tar det dessutom bort tandsten och gör tänderna finfina!

    SvaraRadera