fredag 15 maj 2009

Vårprimör

Idag blev rallarros-skotten här i byn äntligen stora nog för att ätas! Nam nam, det måste ni prova, det är faktiskt förvånande gott! Till och med TH tyckte om det. Och billigt är det! Finanskris-sparris, kan man kalla det.


Gör såhär: Plocka rallarros-skott som är ungefär lika stora som de på bilden. Skölj dem i iskallt vatten. Ska ni inte äta dem på en gång, så förvara dem i iskallt vatten så att de inte slaknar. Hetta upp god olivolja i en stekpanna och fräs skotten hastigt, så att de små bladen blir frasiga i topparna. Lägg upp på en tallrik, hyvla över parmesanost och strö på flingsalt. Ringla lite extra olivolja runtom. Servera genast! En fräsig förrätt eller ett spännande tillbehör om man vill bjuda på nåt som folk förmodligen aldrig har smakat förr...

1 kommentar:

  1. ok, men då ser jag till att vara hemma. så kommer du förbi. Jag kan laga nån god middag om du har tid att stanna och äta.?

    SvaraRadera