onsdag 17 november 2010

Lchf-plättar

När TH blir lite grining för att han saknar bröd så steker jag plättar till honom, då blir han glad. Det är förstås inte vanliga plättar utan lchf-plättar, men de smakar precis som vanliga! Skillanden är att man använder Fiber-Husk, pulveriserade psylliumfröskal, istället för mjöl. Fiber-Husk innehåller inget gluten och inga kolhydrater. Jag hittade Fiber-Husk på hälsokosthyllan på ICA i Jokkmokk.


Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl vispgrädde
2 dl vatten
50 g smält smör
2 matskedar Fiber-Husk
nypa salt

Vispa ihop smeten och låt stå och svälla i kylen i en kvart. Vispa igen och stek plättar på medelvärme. Smeten har en kletig och speciell konsistens så det krävs kanske lite övning innan man fått till stek-tekniken! Man får liksom klicka upp en sked med smet i pannan och dra den lite ut mot kanterna med stekspaden. Plättarna kan verka tjocka och uppsvällda när man steker men de plattas ut när de kommer bort från värmen.

1 kommentar: