När TH blir lite grining för att han saknar bröd så steker jag plättar till honom, då blir han glad. Det är förstås inte vanliga plättar utan lchf-plättar, men de smakar precis som vanliga! Skillanden är att man använder Fiber-Husk, pulveriserade psylliumfröskal, istället för mjöl. Fiber-Husk innehåller inget gluten och inga kolhydrater. Jag hittade Fiber-Husk på hälsokosthyllan på ICA i Jokkmokk.
Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl vispgrädde
2 dl vatten
50 g smält smör
2 matskedar Fiber-Husk
nypa salt
Vispa ihop smeten och låt stå och svälla i kylen i en kvart. Vispa igen och stek plättar på medelvärme. Smeten har en kletig och speciell konsistens så det krävs kanske lite övning innan man fått till stek-tekniken! Man får liksom klicka upp en sked med smet i pannan och dra den lite ut mot kanterna med stekspaden. Plättarna kan verka tjocka och uppsvällda när man steker men de plattas ut när de kommer bort från värmen.
Kan man göra pajdeg med fiber-husk?
SvaraRadera