tisdag 26 oktober 2010

Senhöst och barmark


Snön som kom här i fjällkanten förra veckan töade bort, vi har bara ett tunt florsockerlager kvar här, i Kvikkjokk är det helt bar mark. Men imorgon kommer det kanske ny snö. Har just varit ute och städat bort det sista av sommaren, fick sällskap av Pass, byns finnspets.

Pass är nio månader gammal och har så smått börjat inleda sin karriär som tjäderskällare. Jag är uppväxt med finnspetsar, törs inte säga hur länge det funnits finnspetsar här i byn men det är nog lääänge. Men nu har det varit ett finnspetslöst glapp på några år sen den sista dog, så det känns himla skönt att ordningen är återställd!

Inne i viken ligger isen, trygg att gå på, och vacker att se på. Nu är alla de fantastiska ljusens och nyansernas tid snart här.

Det är viktigt att ge svansen en omgång då och då så att den håller sig på plats!

Nam nam, och god är den också...

Aaaah, en finnspets som lyser som guld i det bleka vinterljuset, finns det något vackrare?

Stora sjön har börjat småfrysa längs kanterna. Men än dröjer det till nån gång i december innan den är helt frusen.

2 kommentarer:

  1. Hej!!
    Hamnade inne på din blogg av en tillfällighet. Vill berömma för fina bilder!! Bor i Örebro men har starka band till Lappland, framförallt Kiruna och fick en släng av tillbakalängtan när jag såg din sida. Och tänk att ni har fått så mycket snö allaredan. Ta hand om dig/Lisa

    SvaraRadera
  2. Hej Lisa, så kul att du gillar mina bilder, tack! Ha en fin dag /Magdalena

    SvaraRadera