onsdag 15 september 2010

Letting go


Stenar lär mig att släppa taget om saker och jag kan rekommendera att prova min högst ovetenskapligt utarbetade "stenterapi" om man har problem med "ha-begär", hur det än yttrar sig. Allt man behöver göra är att fara till en strand där det finns fina stenar. (Förmodligen fungerar metoden bäst om man verkligen kan uppskatta det fina med stenar.)

Lektion 1. Leta efter fina stenar. Se så otroligt många vackra stenar det finns, små konstverk. Samla stenar, ta så många du vill. Ta med dem hem och gör ett fint stenarrangemang inne eller utomhus. Tänk vilket fynd du gjorde och tänk, det var gratis!

Lektion 2. Leta fina stenar. Det är viktigt att du verkligen hittar stenar som du tycker om. Lägg dem tillsammans i en hög på stranden. Memorera vars din stenhög är. Tänk: du kan när som helst komma tillbaks och hämta dem, om du vill. Far hem utan en enda sten. Om du snart kommer över tanken på din stenhög kan du gå vidare till lektion 3.

Lektion 3. Leta fina stenar. Ta upp stenar som du tycker om, en åt gången, och titta på dem ordentligt, håll dem en stund i handen. Tänk: åh, vilken fin sten. Lägg tillbaks dem där de låg, samla dem inte på hög. Far hem utan en enda sten. Denna lektion kan man fortsätta med livet ut.

7 kommentarer:

  1. he he he så søt du er :)
    Hva bruker du disse leksjonen til?

    Den kan sikkert også anvendes slik:
    Leksjon 4:
    Hvis du har mange problemer og bekymringer, plukk opp en og en stein og kall dem ved et navn som representerer en bekymring. Kast dem deretter ut i vannet, en etter en. Slik forsvinner problemene som en stein i havet.

    Vad tycks? :)

    SvaraRadera
  2. He he :) Jag använder denna metod till att förminska mitt begär av internet-shopping! Och det fungerar bra! "Lektion 2" liknar väldigt mycket på mitt webshops-beteende att lägga en massa ting i handlekorgen och sedan bara lämna sidan utan att "gå till kassan" :)

    Oh, mycket fin Lektion 4! Den köper jag direkt. Vatten är ju väldigt renande också. Man kan också skriva ner alla sina problem i ett brev och sedan kasta brevet in i elden.

    SvaraRadera
  3. man kan också tänka som Buddhisterna: Att avstå är att fulländas...

    SvaraRadera
  4. haha *asg*, snacka om KBT för shopoholics :D Men det var mycket klokt och du är för rolig haha, I love it! Undrar vad fina folket på Bibliotektgatan i huvudstaden skulle tycka om det här?

    SvaraRadera
  5. Vilka enastående klokheter du kommer med. Gillas i allra högsta grad!
    Häls
    Fasters barndomskompis

    SvaraRadera
  6. apropå shopping: www.spiti.se

    SvaraRadera
  7. Tack alla snälla! :) He he Maria, "KBT för shopaholics", det är nog precis vad det är! :D

    SvaraRadera