tisdag 7 september 2010

Vad tänker Kengála på?


Kengála är vanligen en skeptisk natur, men de senaste dagarna har hon självmant kommit fram och velat bli kliad. TH tycker hon speciellt mycket om. Känns fint att hon vill ta kontakt. Ibland är hon rena vildhästen som bara springer undan och står och plirar på avstånd med sin tankfulla blick under den långa luggen. När man väl får fatt på henne är hon däremot väldigt väluppfostrad och tar sin roll som ridhäst på stort allvar. Hon har alltid varit sån. Svårflörtad. Det skulle vara så otroligt intressant att veta hur hon tämjdes, tränades och levde på Island. Hon levde där i tio år, vilket är rätt så länge för en häst som exporteras.

2 kommentarer:

  1. Hester kan jo også forandre seg, jeg tror at ti år på Island med ingen spesiell menneske-hest-kontakt har gjort henne sær, men etter nå flere år hos deg har hu lært at kos og oppmerksomhet kan være en positiv ting:)

    SvaraRadera
  2. Ja, jag hoppas att hon känner sig lugn och trygg här, det verkar så i alla fall. Gud vet vad som kan ha hänt henne i livet, det får man aldrig veta. Men alla är olika, så är det bara. Hon är en häst med enorm integritet och vilja, det är också rätt fint. Kría står gladeligen för merparten av gullandet ;)

    SvaraRadera