tisdag 11 januari 2011

Älgsafari

Idag har jag och TH varit på möte med turismkollegor i Jmk City, för lite förberedelser inför presentationen av vår stora ekoturismsatsning som vi kommer att göra under Jokkmokks Vintermarknad (första helgen i februari). Spännande. Nu är vi båda helt slut efter en tidig morgon, lång älgfylld bilkörning, långt möte och storshopping...


Hade med mig lillkameran i bilen! På vägen ner i morse såg vi bara två älgar i mörkret, men nu på vägen hem såg vi nio älgar utspridda längs sjökanterna och i björkriset. Det är nu, mellan december och mars, som det är som mest älgar vid vägen. Det här är vinterbetesland för älgar som under sommaren bor uppe i fjälls. Det högsta antal älgar jag sett på en tur längs den här vägen är över förtio stycken, om jag inte minns fel, eller var det sjuttio... Livsfarligt är det i alla fall.


Linsmoln i skymningen. Linsmoln är kompakta medelhöga moln med jämna slipade kanter, ett tecken på att det blåser hårda vertikala (upp-och-ner) vindar på hög höjd, detta är vanligast i fjälltrakterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar