onsdag 15 december 2010

Rättvisan skall segra

Någon kanske minns det här "rättvise-systemet" som jag uppfann tidigare i år. Tror att det är min BÄSTA idé någonsin! Det är aldrig mer något tjat och gnäll i vårat hus, här diskar vi gladeligen ikapp! Trots att jag varit lite vek och infört en ny kategori till TH:s fördel, "göra upp eld", så tjänade jag ändå 1400 kronor på den senaste perioden.


Principerna för detta genialiska system:

Tanken är att om man lever tillsammans och är hemma lika mycket, så ska man också göra lika mycket hushållsarbete. Gör en mindre, och genom ett väldigt pedagogiskt streckande på en lista dessutom är medveten om att den gör mindre, så är den skyldig att ersätta den som gör mer. Vår överenskommelse i detta hus är 100 kr/streck.

Man får bara dra ett streck om man gjort saken helt själv.

Man får bara dra streck om man är hemma lika mycket. Jobbar den ena så bidrar ju den till hushållet på det sättet, och då får den andra se hushållsarbetet som sitt bidrag. Jobbar man däremot lika mycket så gäller listan!

Har man kommit överens om att införa det här systemet, så är det ens egna ansvar att dra sina streck. Det går inte att komma med några undanflykter om att man glömt dra streck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar